حضرت فاطمه زهرا کیست؟
در این مقاله به مقام و منزلت حضرت فاطمه زهرا (س) و کرامات ایشان می پردازیم.
«لولاک لما خلقت الافلاک و لولا علی لما خلقتک و لو فاطمه لما خلقتکما» (مستدرک سفینه البحار، ج 3، صص 168 و 169)
خداوند در شب معراج پیامبر را مورد خطاب قرار داد و فرمود ای پیامبر اگر تو نبودی آسمانها را نمی آفریدم و اگر علی نبود تو را نمی آفریدم و اگر فاطمه نبود شما(پیامبر و امیرمومنان) را نمی آفریدم.
فاطمه زهرا برترین زن عالم
وجه تسمیه فاطمه
در منزلت فاطمه همین بس که دوست دارانش، از آتش جهنم مصون هستند و این مساله را عام و خاص با قلم هایشان فریاد می زنند.
شیخ صدوق در کتاب عیون اخبار الرضا از امام هشتم و ایشان هم از امیرمومنان و ایشان هم از پیامبر اکرم نقل می کند: «إِنِّي سَمَّيْتُ اِبْنَتِي فَاطِمَةَ لِأَنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ فَطَمَهَا وَ فَطَمَ مَنْ أَحَبَّهَا مِنَ اَلنَّارِ»(عيون أخبار الرضا عليه السلام، جلد۲، صفحه۴۶)
معنای لغوی فاطمه به معنی نگه داشتن و گرفتن است که در فرهنگ عرب، برای گرفتن فرزند از شیر به کار می رود که در این جا به معنی حفظ شدن از آتش دوزخ در روز قیامت است برای محبان و شیعیان حضرت فاطمه زهرا (س).
فاطمه را از حدیث (فاطمة بضعة منی) می توان شناخت.
پیامبر اکرم در روایتی متواتر حضرت فاطمه را پاره جگر خود خطاب می کند و در ادامه می فرمایند: هر کس فاطمه را بیازارد مرا آزار داده است. این روایت در کتاب های صحاح سته اهل سنت هم ذکر شده است که این خود باعث تواتر حدیث مذکور شده است. پس محبت به حضرت زهرا و مودت ایشان از واجبات الهی بوده و بر تمامی مسلمانان واجب است.
حضرت فاطمه زهرا (س) را بشناسید زیرا او برترین بانوی جهان است.
مردان زیادی به وسیله کلام وحی و برکت مواعظ رسول خدا به درجه کمال رسیدند لیکن از بانوان هیچ یک به کمال نرسید مگر چهار زن؛ آسیه، مریم، خدیجه ام المومنین و حضرت فاطمه زهرا (س). مقصود از کمال رسیدن به بالاترین مرتبه در علم و عمل است. در علم، باید شخص به یقین برسد و در عمل به تمامی آموزه های دینی جامه عمل بپوشاند.
فاطمه میوه دل پیامبر
حضرت فاطمه زهرا (س) را بشناسید زیرا وقتی بر پیامبر وارد می شد او خوشامد می گفت و در مقابلش قیام می کرد دست مبارک حضرت فاطمه زهرا (س) را می بوسید و بر جای خود می نشاند. در هیچ جای تاریخ این همه عظمت و احترام برای یک زن قائل نشده اند و البته که هیچ زنی چنین مقام و منزلتی نداشته است. برتری دخت نبی اکرم بر تمام زنان عالم در این روایت مشهود است. همچنین هیچ یک از زنان عالم سزاوار اقامه عزا به این صورت نیست در حالی که در دو دهه فاطمیه در عزای دختر رسول خدا به سوگ می نشینیم.
شهادت حضرت فاطمه زهرا
پس از رحلت رسول خدا در پایان ماه صفر سال 11 هجری، عده ای برای غصب خلافت از امیرمومنان به در خانه ایشان آمده و درب خانه ای که پیامبر خدا برای ورود کسب اجازه می نمود، هیزم چیده و به آتش کشیدند. در روایات متعدد تاریخی سوزاندن درب خانه حضرت فاطمه ذکر شده است. هنگامی که به عمر بن الخطاب دستور به آتش کشیدن درب خانه فاطمه را داد، در خطاب به وی گفته شد: فاطمه در خانه است. او نیز بانگ برافراشت و گفت: حتی اگر فاطمه باشد. پس از سوزاندن درب خانه، لگدی به در زد در حالی که حضرت فاطمه زهرا (س) پشت درب بود و شش ماه از حاملگی حضرت زهرا می گذشت. درب را فشار داده تا جنین از شکم ایشان سقط گردید. پس از آن حدودا شش ماه در بستر بیماری بوده و نهایتا در سوم جمادی الثانیه دنیای دون را وداع گفتند و آسمان شهر مدینه برای همیشه، برای علی بن ابیطالب تیره و تار گشت. آری! میوه دل رسول خدا و تنها دلیل آفرینش، به این نحو به شهادت رسید. شرح این مصیبت به قلم تاریخ نویسان با کامل ترین جزئیات بیان شده است.
تاریخ نویسان گواه این ماجرای تاریخی
زماني كه فاطمه را ديدم، ياد صحنه اي افتادم كه پس از من براي او رخ خواهد داد، مي بينم که ذلت وارد خانه او می شود، حرمتش از بین رفته، حقوقش غصب شده، از ارث خود منع می شود، پهلوي او شكسته می شده و فرزندي که در شکم دارد، سقط شده ؛ در حالي كه ندای وا محمداه ! سر می دهد؛ هیچکس پاسخ او را نمي دهد، درخواست کمک می کند؛ اما كسي به یاریش نمي آید.
این روایت در کتاب فرائد السمطین از جوینی استاد ذهبی رجالی بزرگ اهل سنت نقل شده و تمام جزییات حادثه دردناک را به تصویر می کشد. در فاطمیه شیعیان عزای حضرت فاطمه را برپا می کنند تا این واقعه به فراموشی سپرده نشود و اشک بر مصیبت علی علیه السلام، امام عصر را مشایعت می نمایند.( فرائد السمطين ج2 ، صص 34 و 35)
برپا کردن پرچم و کتیبه شهادت حضرت زهرا (س)
در فاطمیه علاوه بر اقامه عزا برای حضرت فاطمه زهرا (س)، با برپا کردن کتیبه وپرچم شهادت حضرت زهرا (س) و علنی کردن فاطمیه، ظلم علیه اهل بیت نبوت را محکوم می نمایند و صدای این واقعه شوم را به گوش جهانیان می رسانند. وظیفه ما نیز به عنوان یکی از دوستداران حضرت فاطمه زهرا (س)، این است که در این ایام، علاوه بر رعایت تقوای الهی، با انجام کارهای نیک از جمله: صدقه دادن و کمک کردن به فقرا به نام حضرت فاطمه و فاطمیه، پوشیدن لباس مشکی و عزاداری، این ایام را به عنوان توشه آخرت ثبت نماییم.
مودت اهل بیت عصمت و طهارت
پیامبر اکرم (ص) پس از انجام حجة الوداع به مدینه بازگشتند و مردم خدمت ایشان رسیدند. عرضه داشتند که یا رسول الله! برکت و نعمات فراوان شهر مدینه، در گرو هجرت شما به این شهر بود و این لطفی از طرف خداوندگار عالم است. با حضور شما خداوند دوستان ما را عزیز و دشمنان ما را خوار و ذلیل ساخت. ای پیامبر! سخت است بر ما که هرگاه گروهی به قصد تجارت و یا زیارت شما به مدینه می آیند از نزد شما دست خالی برگردند و شما مالی برای هبه به ایشان نداشته باشید؛ ما نیز مایلیم یک سوم اموال خود را در اختیار شما بگذاریم تا در صورتی که گروهی به مدینه وارد شد از شهر رسول خدا دست پر برگردد. پیامبر اندکی سکوت نمود، سپس وحی از جانب پروردگار نازل شد. ای پیامبر! بگو: من هیچ پاداش و اجری از شما نمی خواهم مگر دوست داشتن نزدیکانم.«شوری 23»
اقامه عزا و مودت اهل بیت
اقامه عزای اهل بیت و برپا داشتن عزای حضرت فاطمه زهرا (س) و حضرت ابی عبدالله الحسین، مصداق بارز مودت اهل بیت است و با مواساة اهل بیت عصمت و طهارت شعائرالله را برپا می داریم. اقامه عزا و دوستی با نزدیکان پیامبر تنها اجر رسالت است که به بهترین نحو باید انجام شود. قطعا کسانی که حق اهل بیت را ضایع کردند و شیرخدا را طناب بر گردن برای بیعت به مسجد بردند، نه تنها از رحمت و لطف خداوند محروم هستند که مورد غضب حق تعالی واقع می شوند.
فروشگاه آنلاین اشک عاشورا
اشک عاشورا یک فروشگاه آنلاین است که تمامی محصولات مذهبی اعم از کتیبه و پرچم شهادت حضرت زهرا (س) و تمامی محصولات مذهبی در این سایت موجود می باشند. شما با مراجعه به سایت می توانید خرید خود را برای هیئات عزاداری و مساجد، با قیمت مناسب انجام دهید. به روزترین پرچم ها مخصوص آذین مراسمات محرم و ایام فاطمیه و همچنین پرچم ها و کتیبه های مخصوص ایام ولادت اهل بیت در سایت اشک عاشورا با مناسب ترین قیمت، در معرض دید قرار داده می شوند. همچنین با توجه به آپدیت بودن سایت پرچم های ولادت و شهادت با توجه به مناسبت های هر ماه در سایت بارگذاری می شوند.
نظرات0
کامنتی برای این مطلب ثبت نشده است.